Sunday, February 10, 2019

Paving the way to a Greener World with TerraGreen


Gezegenimizin nüfusunun sayısı her yıl artmaktadır. Bu göstergenin büyümesiyle birlikte, tarımsal üretim hacmi artar ve bu da biyolojik atık hacminde bir artışa yol açar. Bu tür atıklar, ozon tabakasını olumsuz yönde etkileyen çok miktarda metan açığa çıkarır. Bugün birçok çiftçi bununla çeşitli şekillerde uğraşmaya çalışıyor, çoğu durumda yanlış ve su kirliliğine, toprak kalitesinin bozulmasına ve atmosfere büyük miktarda CO2 salınımına neden oluyor. Bununla birlikte, diğer atık türleri de çevreye zarar vermektedir.

İstatistiklere göre, her yıl insanlık yaklaşık 100 milyon ton biyolojik atık, 1,3 milyar ton katı atık, 10 milyon ton lastik şeklinde atık ve 400 milyon ton tehlikeli atık olmak üzere yaklaşık 2,12 milyar ton atık üretmektedir.

Terra Green platformu, atıkların makul bir şekilde kullanılmasını ve bunların elektrik, ısı, gaz, biyolojik yakıt gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürülmesini sağlar ve bu da çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltır.

Proje hedefi

Terra Green projesinin yaratıcılarının temel amacı, atık anlayışını değiştirmek ve daha önce insanlar tarafından kullanılmayan en büyük kaynağa dönüştürmektir. Buna ek olarak, proje geliştiricileri, insanların atık işlemeye katılımından gelir elde edecekleri bir finansal ve kredi teşvik mekanizmasının devreye sokulması yoluyla dünyanın tüm ülkelerinde yenilenebilir enerji üretim tesislerinin oluşturulmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.


Çalışma prensibi

Atık işleme için Terra Green tesisi, biyokütle gazlaştırma teknolojisi, gaz şartlandırma sistemleri ve sentetik yakıt üretimi için sistemler ve bir dizi başkalarını içeren en son teknolojileri kullanacaktır. Bu proje çerçevesinde geliştiriciler aşağıdaki planları yerine getirmeyi amaçlamaktadır:

biyolojik atıkları geri dönüştürerek CHP tesisinin çalışmasını optimize etmek;
Fischer-Tropsch işlemini kullanarak, bir biyo-gaz gazlaştırma işlemini ima eden bir jeneratör gazı şeklinde sentetik bir yakıt oluşturmak;
biyokütle atıklarından metan sentezi;

gaz temizliği ile birlikte buharla gazlaştırma işlemi yoluyla hidrojen üretimini sağlamak;
kimya endüstrisinde veya oktan uyarıcıları olarak kullanılabilecek karışık alkoller oluşturmak;

Kağıt hamuru ve kağıt endüstrisinde kullanılabilecek biyokütle atıklarından selüloz oluşturmak


Platformun temel finansal araçları, elektrik ve ısı dahil olmak üzere platformun ürünlerini satın almak için kullanılabilecek TGN belirteçleri olacaktır. Her madalyonun belirli bir miktarda elektrik sağlaması nedeniyle, bu para birimi Fiat para birimi veya altın tarafından desteklenen herhangi bir jetondan daha istikrarlı olacaktır.

Tüm öngörülen koşulların karşılandığından emin olmak için elektrik, ısı veya diğer ürünlerin temini için akıllı sözleşmeler imzalanacaktır. Taraflardan birinin, akıllı bir sözleşmenin koşullarına uygun olarak üzerindeki yükümlülükleri ile anlaşmaya varamaması durumunda, ceza kesilecektir.

Elektrik, ısı ve diğer ürünlerin satışı yerel hizmetler tarafından yapılacak ve bu da hizmetleri kullanıcılar arasında uygun bir fiyata dağıtacaktır.


TGN belirtecinin aynı zamanda bir yatırım olarak kullanılabileceğini not etmek önemlidir. Projenin ikinci yılından itibaren madeni para sahipleri, tüm yenilenebilir enerji santrallerinin toplam gelirinin yüzde 0,5'ini elde edecek. TGO paraları ICO sırasında satın alınabilir.

ICO'nun tarihleri ve detayları

Geliştiriciler 108 milyon jeton satmaya niyetli. Her satış aşamasında TGN'nin maliyeti artacaktır. İlk aşamada, 1 TGN, 0,1 ABD Dolarına, dördüncü ve 0,2 ABD Dolarına satın alınabilir. 21 Ocak - 2 Mayıs 2019 arasındaki dönemde token satın almak mümkün olacak.
Softcap projesi - 5 milyon dolar,

hardcap - 11 milyon dolar.
Belirteçlerin dağılımı aşağıdaki gibidir:


Sonuç

“Yeşil” teknolojilerin artan popülaritesine dayanarak, yalnızca çevreyi olumsuz etkilerden korumanın yanı sıra alternatif enerji kaynakları da yaratmaya izin veren proje çok popüler olabilir. Son kullanıcılara daha düşük maliyetle yeşil enerji tedariki göz önüne alındığında, TerraGreen sadece yatırımcılar için değil, sıradan insanlar için de ilgi çekici olabilir.
Eğer sizlerde proje hakkında daha fazla bilgi almak veya yatırım yapmak isterseniz aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Username: lani123lani

No comments:

Post a Comment